Nederlandstalige bloggers en vloggers in Zweden

februari 2022, laatste update augustus 2023


Vooral in de jaren voorafgaand aan onze emigratie hebben we veel blogs gelezen van mensen die in Zweden woonden. Het was leuk om te lezen hoe zij het leven in Zweden ervaarden en we haalden er ook veel praktische informatie en tips over het emigratieproces uit. Zo kwamen we ook een blog tegen van mensen die vlak bij, toen nog ons vakantiehuis, woonden. Alles wat voor ons interessant was schreef ik op in een schriftje zodat ik na onze emigratie al precies wist waar we een mooie wandeling konden maken, waar je in de buurt wat kon eten en waar welke winkels zaten. Vanuit Nederland kregen we op die manier een beetje mee hoe het ondertussen in de buurt van ons huis in Zweden was en wanneer bijvoorbeeld de eerste sneeuw was gevallen. 

Er zijn heel veel mensen die een blog of een vlog bijhouden over hun emigratie en/of over het wonen in Zweden en op deze pagina hebben wij er zoveel mogelijk verzameld. Op de kaart zijn actieve, Nederlandstalige blogs en vlogs weergegeven en wanneer je op een punt klikt, krijg je de link naar de betreffende blog of vlog. Onder de kaart staan de blogs en vlogs ook vermeld, van noord naar zuid Zweden. Mocht je een nog leuke blog of vlog weten die niet vermeld staat, laat ons dit dan weten. We voegen deze graag toe aan deze pagina. En wil je meer weten over ons eigen emigratieproces? Neem dan ook even een kijkje op onze pagina Emigreren naar Zweden, waar we onze emigratie stap voor stap hebben beschreven. 


BloggersInZweden


= Blog


= Vlog


Overzicht van Nederlandstalige bloggers en vloggers in Zweden

Alle bloggers en vloggers die op de kaart staan, staan ook hieronder ook vermeld, inclusief het landschap. Wil je meer weten over de landschappen en provincies van Zweden? Kijk dan op de pagina Indeling van Zweden.

Norrland - noord Zweden

Norrland

Norrlands artilleriregemente vapen

Norrlands artilleriregemente vapen

Oppervlakte 261.292 km²
Inwoners 1,1 miljoen

Svealand - midden Zweden

Svealand

Svea artilleriregemente vapen

Svea artilleriregemente vapen

Oppervlakte 80.800 km²
Inwoners 4,2 miljoen

Götaland -zuid Zweden

Götaland

Göta artilleriregemente vapen

Göta artilleriregemente vapen

Oppervlakte 87.712 km²
Inwoners 4,9 miljoen

Mis je een blog of vlog in deze lijst? Neem dan gerust contact met ons op.


Boekentips over leven in Zweden

Wil je nog meer ervaringen lezen van mensen die de stap naar Zweden hebben gemaakt? Wellicht is een van de onderstaande boeken dan iets voor je. 

 

Zweedse buren-Lineke Breukel

In dit boek vertelt Lineke over hoe ze proberen om een zelfvoorzienend bestaan op te bouwen midden tussen de Smålandse boeren.

Naar de Noorderzon -Ben Heerland

Dit is het emigratie verhaal van Ben en Nicôle Heerland.  

Thuis in Zweden - Roy van Niersen

Roy interviewde 15 gezinnen die inzicht geven in de besluitvorming bij hun emigratie en de jaren die daarop volgden in Zweden.

Bonusland - Jasper van Kuijk

Een boek waarin Jasper vertelt over een jaar als immigrant op het Zweedse platteland in de buurt van Karlstad.