Winkels in Zweden

januari 2021


Veel winkels die we in Nederland kennen zijn ook te vinden in Zweden. Maar lang niet allemaal. Hierbij een overzicht van veel voorkomende (grote) winkels in Zweden.

Een leuk weetje: de producten op je kassabon zijn (in de meeste winkels) gesorteerd op alfabetische volgorde. 


Supermarkten

Zweden heeft verschillende supermarkten, waarvan de ICA (ca. 1300 winkels) en de Coop (ca. 800 winkels) het meest voorkomend zijn. Uit een onderzoek van april 2019 (Lidl is hierin niet meegenomen) blijkt dat Willys (ca. 200 winkels) het goedkoopst is. Daarna komt de ICA MAXI, de grootste variant van de ICA winkels, maar de prijs scheelt over het algemeen niet veel met COOP.  De marketing van ICA is meer gericht op goed voedsel, waarbij COOP meer de nadruk op het milieu legt. Persoonlijk vinden wij de meeste ICA winkels prettiger dan de COOP winkels. Veel van de ICA eigen merk producten zijn favoriet bij ons. 

 


Warenhuizen

Wanneer een warenhuis een grote winkel is waar zeer verschillende artikelen worden verkocht, dan vallen onderstaande winkels wel in deze categorie. Ze zijn een beetje te vergelijken met V&D, Hema en Action.


Bouwmarkten

In juni 2019 heeft Pricerunner jem & fix uitgeroepen tot goedkoopste bouwmarkt. Zij hebben de prijs vergeleken van 18 producten die consumenten gewoonlijk in bouwmarkten kopen. In de test is jem & fix 8,5% goedkoper dan Bauhaus, dat op de tweede plaats komt. En 19% goedkoper dan Byggmax, dat op de derde plaats komt. Onderstaande 10 bouwmarkten staan gesorteerd volgens de uitkomst van de test van Pricerunner. De goedkoopste eerst. 


Gereedschap en meer

Biltema heeft een breed assortiment in auto-onderdelen, motorfietsen, gereedschappen, bouw, boten, vrije tijd, huis en techniek.

Jula verkoopt producten voor huis, tuin en vrije tijd.

Bolist verkoopt bouwmaterialen, werkkleding, machines, gereedschappen, verf, elektriciteit en meer.

Hemfint.se is een online winkel en biedt onder meer deuren, ramen, badkamerproducten en nog veel meer.


Overig

Alles voor in huis, elektra, vrije tijd, bouwen, multimedia en meer.

Tuincentrum

Sportwinkel

Slijter