Boeken

juni 2024


Welkom op onze boekenpagina vol met de beste Zweedse auteurs en boeken over Zweden! Zweden staat bekend om zijn prachtige natuur en rijke cultuur, en dat geldt ook voor hun boeken. Of je nu houdt van spannende thrillers, ontroerende verhalen, kinderboeken, kookboeken of ervaringsverhalen van Nederlanders in Zweden, hier vind je het allemaal.

Neem een duik in de Zweedse literatuur en ontdek nieuwe favorieten. Laat je meeslepen door de verhalen en geniet van een heerlijke leeservaring. Veel plezier met lezen!

 


... die we zelf hebben ontworpen


Wat doe je als je op zoek bent naar een leuk notitieboekje wat een link heeft met Zweden, maar je kunt niet vinden wat je zoekt? In ons geval betekende het dat het we het zelf gingen ontwerpen. En terwijl we daarmee bezig waren ontstond het idee om een kleurboek te maken waarmee je tegelijkertijd wat Zweedse woorden kunt leren. Dit kleurboek is inmiddels ook af en onderstaande notitieboekjes en kleurboek zijn inmiddels te koop via Amazon.nl. 


Notitieboekje
€ 7,07 

Notitieboekje - lijntjes - 110 pagina's, waarvan 9 pagina's met Zweedse woorden als 'Lagom', 'Fika' en 'Påtår' uitgelegd (in het Engels). 

Notitieboekje 
€ 6,05 

Notitieboekje - lijntjes - 120 pagina's

Kleurboek
€ 9,97

Maak je klaar voor een reis door een boek vol leuke woorden en tekeningen. Met elke pagina die je inkleurt, ontdek je nieuwe woorden en leer je hun betekenis.

  • 144 pagina's
  • Enkelzijdige illustraties
  • Inclusief inhoudsopgave
  • Inclusief een woordenlijst om woorden eenvoudig op te zoeken
  • Meer dan 500 woorden

... romans


Zweedse literatuur heeft een rijke geschiedenis en heeft internationaal bekende auteurs voortgebracht, vooral op het gebied van romans. Kenmerkend voor Zweedse romans is vaak een diepgaande exploratie van menselijke emoties, de natuur, en de maatschappij.


Op zijn honderdste verjaardag verlaat Allan het bejaardentehuis en begint een onverwachte roadtrip. Terwijl hij avonturen beleeft, passeren memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue.

Ove, een mopperige man van 59, botst met zijn idiote buren. Wanneer ze per ongeluk zijn brievenbus omverrijden, ontstaat een onverwachte vriendschap vol komische situaties en hartverwarmende momenten.

In het afgelegen dorpje Skuggsidan komt vreemdeling Georg Von Niets aan. Hij charmeert met zijn talenten en laat dorpsbewoners hun diepste geheimen delen. Op het hoogtepunt van het zonnewende feest zal de grote goochelaar Georg Von Niets zijn laatste truc uitvoeren.

Inge, een sterke, gescheiden Zweedse vrouw, ontmoet Mira, een gevluchte Chileense moeder met een tragische achtergrond, in een tuincentrum. Ondanks hun verschillen voelen ze een sterke band en groeit er een diepe verbondenheid.

"Osebol" van Marit Kapla beschrijft het afgelegen gehucht Osebol, verlaten door de houtindustrie, maar nog bewoond door trouwe dorpsbewoners en nieuwkomers. Kapla's poëtische documentaire geeft stem aan veertig inwoners, waardoor een uniek portret van het dorp ontstaat.

Aangrijpende roman over de verdwijnende Sami-cultuur. Elsa, de dochter van een Samische rendierherder is op jonge leeftijd getuige is van een moord op een rendier. Tien jaar later zoekt zij haar plek in een samenleving die gevormd is door tradities en angst en wordt Elsa het doelwit van de man die ooit haar rendier doodde.

... misdaad series


"Nordic Noir" is een literair genre dat zijn oorsprong vindt in de Scandinavische landen, met name Zweden, Denemarken, Noorwegen, en Finland. Het genre staat bekend om zijn kenmerkende combinatie van misdaad, spanning en donkere sfeer, vaak gesitueerd tegen de achtergrond van de koude en uitgestrekte Scandinavische landschappen. Nordic Noir heeft de afgelopen decennia wereldwijde populariteit verworven, zowel in boeken als in televisie- en filmproducties. Enkele voorbeelden van bekende Nordic Noir-werken zijn de boeken van Stieg Larsson's Millennium-trilogie, de Wallander-serie van Henning Mankell, en de televisieserie "The Bridge" (Bron/Broen). Deze werken hebben Nordic Noir naar een breed internationaal publiek gebracht.  


Rönning en Stilton - Cilla en Rolf Börjlind 

De Rönning en Stilton-serie, gecreëerd door het Zweedse schrijversduo Cilla en Rolf Börjlind, neemt lezers mee op een meeslepende reis door het Scandinavische landschap van misdaad en mysterie. Centraal staan Olivia Rönning, een jonge politiestudent met een scherp intellect en een vastberadenheid om gerechtigheid te vinden, en Tom Stilton, een voormalige rechercheur die zijn eigen demonen bestrijdt terwijl hij worstelt met zijn verleden.

Met een meesterlijke mix van spanning, plotwendingen en diepgaande karakterontwikkeling, dompelt de serie lezers onder in complexe misdaadpuzzels die vaak teruggaan naar onopgeloste zaken uit het verleden. Terwijl Rönning en Stilton samenwerken om de waarheid te achterhalen, ontvouwen zich niet alleen de geheimen van de misdaden zelf, maar ook die van hun eigen leven.

De Rönning & Stilton boeken bestaan uit 8 delen.

Wat is de juiste volgorde van de Rönning & Stilton boeken?


Wallander - Henning Mankell

De "Wallander"-serie, gecreëerd door de Zweedse auteur Henning Mankell, is een iconische reeks misdaadromans die draait om de doorgewinterde inspecteur Kurt Wallander. Gevestigd in het fictieve stadje Ystad, volgen de boeken het leven en de carrière van Wallander terwijl hij probeert misdaden op te lossen en de duistere kanten van de menselijke natuur te doorgronden.

Wat deze serie zo uniek maakt, is de diepgaande karakterstudie van Wallander zelf. Mankell schetst een complex portret van een inspecteur die worstelt met zijn eigen demonen, waaronder eenzaamheid, depressie en de moeilijkheden van het gezinsleven. Door Wallanders persoonlijke worstelingen te combineren met de spanning van het oplossen van misdaden, creëert Mankell een meeslepende leeservaring die zowel psychologisch diepgravend als spannend is.

Bovendien biedt de "Wallander"-serie een indringende blik op de Zweedse samenleving, waarbij Mankell belangrijke sociale kwesties en politieke vraagstukken in zijn verhalen verweeft. Van de opkomst van extreemrechts tot de impact van globalisering, de romans bieden een fascinerende inkijk in de complexe dynamiek van het moderne Zweden.


Fjällbacka - Camilla Läckberg

De "Fjällbacka-serie", gecreëerd door de Zweedse schrijfster Camilla Läckberg, neemt lezers mee naar de idyllische, maar vaak sinistere kustplaats Fjällbacka. Het hart van de serie draait om de briljante politie-inspecteur Patrik Hedström en zijn partner, schrijfster Erica Falck, die samen een reeks complexe misdaden oplossen die de rust van hun stad verstoren.

Met een scherp oog voor detail schildert Läckberg het pittoreske landschap van Fjällbacka, compleet met kronkelende steegjes, ruige kustlijnen en de mysteries van de Zweedse archipel. Maar onder de oppervlakte van deze rustige stad schuilen duistere geheimen, en het is aan Hedström en Falck om de waarheid te ontrafelen.

Wat de "Fjällbacka-serie" zo meeslepend maakt, is niet alleen de ingenieus geconstrueerde misdaden en intrigerende plotwendingen, maar ook de diepgaande karakterontwikkeling van de hoofdpersonages. Terwijl Hedström en Falck worstelen met persoonlijke uitdagingen en demonen uit het verleden, voegen ze een menselijk element toe aan de vaak grimmige wereld van de misdaad.

Bovendien weeft Läckberg subtiel elementen van familiedrama en sociale intriges door haar verhalen, waardoor de lezers worden meegesleept in een web van menselijke relaties en emotionele conflicten. Elk boek in de serie biedt een nieuwe en boeiende kijk op het leven in Fjällbacka, terwijl het tegelijkertijd de lezer blijft verrassen met onverwachte onthullingen en ontknopingen.


Millennium - Stieg Larsson, David Lagercrantz, Karin Smirnoff

Het begon met Mannen die vrouwen haten. Het eerste deel van een thrillerreeks waarin twee ijzersterke en unieke personages opgevoerd werden: de charmante, kritische journalist en uitgever van het tijdschrift Millennium Mikael Blomkvist en de jonge Lisbeth Salander, een gecompliceerde vrouw met piercings en tatoeages én een uitermate goede hacker. Hun eigenzinnige karakters, het ingenieuze plot, de journalistieke achtergrond, de scherpe dialogen en de enorme vaart maakten dit tot het meest gelezen boek in Zweden en in de rest van de wereld.

Een succes dat verderging met de volgende delen in de reeks: De vrouw die met vuur speelde en Gerechtigheid. Auteur Stieg Larsson, journalist en hoofdredacteur van het tijdschrift Expo heeft de impact en het succes van zijn boeken niet meer mogen meemaken. Hij overleed in 2004, nog voordat zijn eerste boek Mannen die vrouwen haten werd gepubliceerd.

David Lagercrantz werd door de erven van Stieg Larsson gevraagd een vervolg te schrijven op de succesvolle Millennium-reeks om het universum van Stieg Larsson levend te houden. Dit vervolgde in het vierde, vijfde en zesde deel. 

Uitgeverij Polaris heeft in 2021 de rechten van de Millennium-serie gekocht. Zij hebben aangegeven dat de Zweedse auteur Karin Smirnoff nog drie nieuwe boeken in de serie zal schrijven. 


De Stockholm-trilogie - Jens Lapidus

De "Stockholm trilogie", geschreven door de Zweedse auteur Jens Lapidus, biedt een rauwe en meeslepende kijk op de onderwereld van Stockholm. Met een scherp oog voor detail en een ongeëvenaard gevoel voor spanning, dompelt Lapidus de lezer onder in een wereld van misdaad, corruptie en de zoektocht naar macht.

De trilogie volgt diverse personages, waaronder criminelen, advocaten en politieagenten, wier levens met elkaar verweven raken door hun betrokkenheid bij de duistere kanten van de stad. Doorheen de boeken worden complexe misdaden ontrafeld en worden de donkere geheimen van de hoofdpersonages blootgelegd.

Wat de "Stockholm trilogie" zo intrigerend maakt, is niet alleen de spannende plotlijnen en de onverwachte wendingen, maar ook de diepgaande karakterontwikkeling van de personages. Lapidus slaagt erin om zijn personages op een menselijke en empathische manier te portretteren, waardoor de lezer zich met hen kan identificeren, zelfs als ze zich bezighouden met illegale activiteiten.

Bovendien biedt de trilogie een fascinerend inzicht in de sociale en economische dynamiek van Stockholm, waarbij Lapidus belangrijke thema's aanpakt zoals immigratie, sociale ongelijkheid en de gevolgen van globalisering op de stedelijke samenleving.

... kinderboeken


Zweedse kinderboeken genieten wereldwijd erkenning vanwege hun rijke verbeelding, diepgaande thema's en unieke vertelstijl. Ze kenmerken zich door een combinatie van speelsheid en ernst, en vaak ook door een sterke band met de natuur en de samenleving. Grote namen zoals Astrid Lindgren, de schepper van het iconische personage Pippi Langkous, en Elsa Beskow, bekend om haar betoverende prentenboeken, hebben bijgedragen aan de internationale faam van de Zweedse kinderliteratuur. Deze boeken gaan vaak verder dan alleen amusement; ze bieden jonge lezers ook morele lessen, stimuleren hun verbeeldingskracht en moedigen hen aan om kritisch na te denken over de wereld om hen heen. Maar ken je ook Pettson en Findus (Petsson och Findus), geschreven door Sven Nordqvist? Deze boekenserie draait om een oude boer genaamd Pettson en zijn kat Findus. De verhalen zijn charmant en humoristisch, gericht op jonge kinderen. De Zweedse kinderboekenmarkt blijft een bron van innovatie en inspiratie, met auteurs en illustratoren die voortdurend nieuwe manieren vinden om verhalen te vertellen die zowel kinderen als volwassenen aanspreken. 


Boeken van Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (1907-2002) is een van de meest geliefde en invloedrijke kinderboekenschrijvers ter wereld. Geboren in het kleine dorpje Vimmerby in Zweden, werd haar jeugd op het platteland een belangrijke inspiratiebron voor veel van haar verhalen. Lindgren begon haar carrière als secretaresse en redacteur, maar haar leven veranderde drastisch toen ze in 1945 haar eerste boek, "Pippi Langkous" (Pippi Långstrump), publiceerde. Dit verhaal over een eigenzinnig en buitengewoon sterk meisje dat zonder ouders woont en avonturen beleeft, werd onmiddellijk een succes en vestigde Lindgrens naam als schrijver.

Lindgren schreef in totaal meer dan 40 boeken, die zijn vertaald in meer dan 100 talen. Haar werk wordt gekenmerkt door levendige verbeelding, warme humor, en een diep begrip voor de gevoelens en gedachten van kinderen. Bekende titels zijn onder andere "De gebroeders Leeuwenhart" (Bröderna Lejonhjärta), een episch verhaal over moed en broederliefde, en "Ronja de Roversdochter" (Ronja Rövardotter), een avontuur dat de schoonheid en gevaren van de natuur verkent.

Naast haar schrijverschap was Lindgren ook een uitgesproken pleitbezorger voor kinderrechten en dierenwelzijn. Ze gebruikte haar publieke invloed om aandacht te vragen voor maatschappelijke problemen en droeg bij aan belangrijke hervormingen in Zweden. Haar nalatenschap leeft voort in de blijvende populariteit van haar boeken en de blijvende impact die ze heeft op de kinderliteratuur wereldwijd. Astrid Lindgren's werk inspireert nog steeds nieuwe generaties en blijft een belangrijk onderdeel van de Zweedse cultuur en daarbuiten.


Hansje gaat in het bos bessen zoeken om zijn moeder voor haar verjaardag te geven. Maar hoe hij ook zoekt, hij kan ze niet vinden. Plotseling wordt er tegen zijn been getikt - en dat is het begin van een wonderlijk avontuur.

Nils leidt een heel gewoon leven op een boerderij in Zweden, maar op een dag verandert alles. Als hij een kabouter vangt en de dieren pest, tovert de kabouter hem voor straf klein. Dan wordt Nils per ongeluk  meegevoerd door een groep ganzen op een  avontuur door heel Zweden.

Op avontuur met Pettson en Findus bevat niet alleen vijf populaire verhalen, je komt er ook alles te weten over Pettson en Findus. Je leert er bovendien hoe je de beroemde pannenkoekentaart moet maken. Perfect voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van Pettson en Findus.

Lisa moet erg wennen op haar nieuwe school. Ze wordt door een aantal jongens gepest vanwege haar flaporen. Op een dag, wanneer ze wordt achternagezeten, vlucht ze de bibliotheek in. Daar wordt haar aandacht getrokken door een boek en dat blijkt het begin te zijn van Lisa’s transformatie tot de superheld genaamd Het Rode Masker.

Hedwig is zeven en woont in een saai gehucht dat nog verder weg ligt dan de rimboe. Ze kan niet wachten tot ze eindelijk naar school mag! Al op de eerste schooldag krijgt ze een geweldige hartsvriendin en vanaf dat moment beginnen de avonturen.

Het is oorlog en de koudste winter sinds tijden. Freds vader is naar de Zweedse grens gestuurd om die te bewaken tegen de Duitsers. Fred mist zijn vader, want aan wie kan hij nu zijn geheimen kwijt? Dat hij verliefd is op Elsa, bijvoorbeeld, een stoer roodharig meisje. Gelukkig heeft Fred zijn beste vriend Oskar. 

... kookboeken


De Zweedse keuken, gekenmerkt door eenvoud en versheid, weerspiegelt de natuurlijke rijkdommen en seizoensgebonden producten van het Scandinavische land. Zweden, bekend om zijn uitgestrekte bossen, zuivere wateren en ruige kustlijnen, biedt een overvloed aan verse vis, wild, bessen en paddenstoelen, die allemaal een prominente rol spelen in de traditionele gerechten. De Zweedse keuken combineert deze natuurlijke ingrediënten op een harmonieuze manier, vaak met een focus op lokale en duurzame bronnen.

Typische Zweedse gerechten zijn vaak hartig en voedzaam, ideaal voor de koude winters van het land. Een van de bekendste Zweedse gerechten is köttbullar (Zweedse gehaktballetjes), die meestal worden geserveerd met aardappelpuree, lingonbessenjam en een romige saus. Gravlax, een delicatesse van gemarineerde zalm, wordt vaak geserveerd als voorgerecht op roggebrood met een mosterd-dillesaus. Surströmming, een gefermenteerde haring, is een gedurfde smaakervaring die een symbool is van de traditionele Zweedse conserveringstechnieken.


Het lekkerste uit Zweden is dé culinaire bucket list: als je het land wilt kennen, moet je deze gerechten maken en eten. Het boek bevat 60 recepten van zowel alom bekende Zweedse klassiekers (gehaktballetjes!) als verrassende streekgerechten, met bijbehorende foto. 

Naast haar passie voor thrillers deelt Camilla met haar vriend chef-kok Christian Hellberg de liefde voor koken en eten. Dit kookboek is een eerbetoon aan Fjällbacka, een gebied aan de westkust van Zweden waar ze beiden opgroeiden en dat ook het decor is van al haar thrillers.

De natuur zit vol heerlijks! Vruchten en paddenstoelen uit het bos, wortelgroenten en kool uit de tuin: laat je inspireren om van deze overvloed te genieten. In dit boek heeft Louise Bondebjer haar beste recepten en tips verzameld om de oogst van het seizoen zo goed mogelijk te benutten. 

De nieuwe Nordic Cuisine viert hedendaagse Scandinavische keuken door de nadruk te leggen op seizoensgebonden recepten voor thuis. Gerechten die stuk voor stuk de keuken van deze prachtige regio typeren. 

In De keukentafel van het Noorden toont Yvon Jaspers haar passie voor de Scandinavische keuken. Geen haute cuisine, maar koken op open vuur, stoven, sudderen, vissen, paddenstoelen zoeken, vlierbloesem plukken én bakken. Van smushi tot smörrebröd, van kanelbullar tot kladdkaka.

Ontdek de natuurlijke charme van de Scandinavische keuken! Meer dan 50 klassiekers uit Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland nodigen u uit om gewoon thuis van de pure smaken uit het Hoge Noorden te genieten.

... ervaringsverhalen


Boeken over emigratie zijn vaak rijk aan persoonlijke verhalen, culturele ontdekkingen en de uitdagingen van een nieuw begin. Deze verhalen kunnen een bron van inspiratie en herkenning zijn. In de rustige, uitgestrekte landschappen van Zweden hebben veel Nederlanders een nieuw thuis gevonden, en hun ervaringen zijn vastgelegd in diverse boeken. Deze verhalen geven niet alleen inzicht in het proces van emigratie, maar ook in de aanpassing aan een andere cultuur en het leven in een land waar de natuur een prominente rol speelt.

Er zijn ook veel persoonlijke ervaringen op internet te lezen. Kijk bijvoorbeeld ook eens op onze pagina van Nederlandstalige bloggers en vloggers in Zweden voor meer ervaringsverhalen. 


De behoefte aan een vrijer bestaan waarbij zelfvoorzienendheid een belangrijke rol speelt, zorgt ervoor dat Lineke Breukel met haar gezin in 2012 naar Zweden vertrekt waar zij in het hoogland van Småland een huisje in een bosgebied betrekken.

Ben en Nicôle Heerland vertellen in dit boek het verhaal van hun emigratie naar Zweden.  

Al meer dan 25 jaar komen Astrid en haar man Piet in Zweden. Vanaf het allereerste moment doet het land iets met ze. Al gauw ontstaat de wens om te emigreren naar het hoge noorden. We gaan naar Zweden! vertelt op meeslepende wijze het verhaal van een langgekoesterde wens die in vervulling gaat.

Luchtige verhalen over wonen en werken in Zweden van 

Marc de Jong emigreert naar Zweden en maakt er kennis met de charmes van het platteland en laat zich onderdompelen in Zweedse gewoonten. Tussendoor wordt hij zich bewust van de tegenstellingen tussen Nederland en Zweden, en stelt hij vragen bij de beweegredenen en verwachtingen van emigranten. 

Een jaar lang verruilde Jasper van Kuijk met zijn gezin de Delftse binnenstad voor het Zweedse platteland nabij Karlstad. Zweden: het land van zijn moeder, zijn bonusland. Uiterst geestig en liefdevol beschrijft Van Kuijk wat zo’n emigratie behelst. 

… reisboeken


Reisboeken over Zweden bieden een uitgebreide verkenning van een land dat rijk is aan natuurlijke schoonheid, culturele schatten en historische bezienswaardigheden. Zweden, het land van de middernachtzon en de adembenemende noordelijke lichten, heeft een divers landschap dat varieert van de bruisende steden Stockholm en Göteborg tot de rustige, ongerepte natuur van Lapland. Deze boeken nemen lezers mee op een reis door schilderachtige kustlijnen, dichte bossen, kristalheldere meren en charmante dorpjes. Ze bieden niet alleen praktische informatie voor reizigers, zoals accommodaties, eetgelegenheden en bezienswaardigheden, maar ook inzichten in de Zweedse cultuur, tradities en levensstijl.

Wanneer je op op zoek bent naar meer inspiratie voor een vakantie in Zweden, kijk dan ook eens op onze pagina Op vakantie in Zweden waar je onze persoonlijke top 5 kunt lezen van onze eigen vakanties in Zweden en per provincie een top 10 van dingen om te doen.  


  • Unieke topervaringen en verborgen parels naast de platgetreden paden
  • Persoonlijke anekdotes en gouden tips van Trotter-reizigers
  • Honderden uitgeteste horeca-adressen in alle prijscategorieën
  • 40 kaarten in kleur waarop je al onze adressen terugvindt

Dit boek presenteert zestien geselecteerde routes door dit Scandinavische land. En verder krijg je veel aantrekkelijke tips voor uitstapjes in de natuur en aanbevelingen voor camperplaatsen. Gedetailleerde kaarten en GPS-tracks bieden extra hulp bij het plannen van de tochten. 

252 kleurenfoto's - 21 dagetappes - 15 kaarten - 8 reisregio's Alle praktische informatie om uw reis thuis tot in de puntjes voor te bereiden, inclusief de beste overnachtingsmogelijkheden. Alle reisroutes, opgedeeld in dagetappes en perfect uitgestippeld voor een reisschema op maat.

Genieten van de natuur, weg van het massatoerisme: voor een grote groep kampeerders zijn dat dé trefwoorden voor een geslaagde vakantie. In dit boek staan 76 charmecampings: kampeerterreinen die uitblinken in ligging, uitstraling en gastvrijheid. Met ruime, groene standplaatsen op idyllische plekken, zoals in de bossen, in de buurt van het strand of aan een mooi meertje.

De atlas bevat kaarten op schaal 1:4.000.000 (Europese hoofdwegen), 1:800.000 (wegenkaarten Zweden noord) en 1:300.000 (wegenkaarten Zweden zuid). Inclusief stadsplattegronden van Stockholm, Halmstad, Helsingborg, Göteborg en Malmö op schaal 1:100.000 en 1:15.000.

Met 6 verrassende routes door de verschillende wijken van Stockholm kun je de stad in je eigen tempo ontdekken én de local lifestyle beleven. Inclusief: - Alle belangrijke bezienswaardigheden - Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen - Handige uitneembare stadsplattegrond én gratis kaart-app.

... studieboeken


Ter voorbereiding op een vakantie of een langer verblijf in Zweden, er zijn verschillende boeken waarmee je de beginselen van de Zweedse taal kunt leren. Deze leermiddelen variëren van beginnershandleidingen tot gevorderde grammaticaboeken en gespecialiseerde vocabulaire gidsen. Ze zijn ontworpen om lezers stap voor stap door de nuances van de Zweedse taal te leiden, met duidelijke uitleg, voorbeeldzinnen en praktische oefeningen.

Er zijn talloze manieren om de Zweedse taal te leren. Lees hier hoe wij de basis van het Zweeds hebben geleerd. Of kijk op deze pagina waar een overzicht te vinden is van verschillende manieren om Zweeds te leren.


Rivstart is een methode om Zweeds te leren. Het is in het Zweeds, waardoor je direct met de taal aan de slag gaat. De methode bestaat uit een tekstboek en een oefenboek. 

Basiscursus Zweeds is een goed hulpmiddel voor iedereen die zelfstandig of in een groep Zweeds wil leren. Het eerste deel is bedoeld voor beginners en begint met een informatief stuk over de Zweedse taal, gevolgd door een beknopte behandeling van de uitspraak van het Zweeds.  Deel 2 is bedoeld voor gevorderden. 

Deze Grammatica Zweeds bevat alle nodige informatie over de grammatica van het Zweeds, van uitspraak en spelling tot en met woordvolgorde. Met oefenmateriaal, Zweedse leesteksten en uitgebreide woordenlijsten Nederlands-Zweeds en Zweeds-Nederlands.

In deze gids komen woorden en uitdrukkingen in veel verschillende categorieën aan bod. De woorden en uitdrukkingen zijn weergegeven in Nederlands-Zweeds en Zweeds-Nederlands. De uitspraak wordt fonetisch weergegeven.

Dit vocabulaireboek bevat meer dan 3000 Zweedse woorden en zinnen die zijn gesorteerd per onderwerp, zodat u eenvoudig kunt kiezen wat u eerst wilt leren.


Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer je via een link op onze website iets bestelt bij bijvoorbeeld Bol.com ontvangen wij een kleine commissie. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons deze site te onderhouden. Tack!