Droom niet je leven, leef je droom

Gepubliceerd op 26 januari 2021 om 17:32

Droom niet je leven, leef je droom. Deze spreuk stond, naast ons nieuwe adres uiteraard, op onze adreswijzing. En dat was ook precies wat wij zijn gaan doen door onze emigratie naar Zweden. In 2020 zijn wij, Eric en Monique, verhuisd naar het Zweedse platteland. Wij wonen in de buurt van Undenäs, tussen de 2 grote Zweedse meren Vännern en Vättern. 

Ongeveer 3 jaar voor de daadwerkelijke verhuizing zijn we begonnen met het schrijven van een nieuwsbrief voor familie en vrienden die het leuk vonden om onze voortgang te volgen. Op deze nieuwsbrief hebben we altijd veel leuke reacties gehad en dit heeft er mede voor gezorgd dat er inmiddels een website is ontstaan. 

De naam van onze website is Quiet November (www.quietnovember.com). Deze naam is een anagram van Monique Brevet en vonden we beide mooi klinken.  

Wij hebben zelf in het begin best wel moeten zoeken naar wat er allemaal geregeld moest worden bij een emigratie en om wegwijs te worden in Zweden. Op deze website vertellen we graag onze ervaringen. Over wat wij allemaal hebben geregeld rondom onze emigratie, over ons oude en eenvoudige huis waar altijd wel weer iets aan te verbeteren is, welke verschillen wij ervaren tussen Nederland en Zweden en over onze hobby’s, waar wij na onze verhuizing veel meer tijd voor hebben gecreëerd. 

We wensen je veel leesplezier en mocht je het leuk vinden om op de hoogte te blijven van updates, volg dan onze facebookpagina (Quiet November).

Med vänliga hälsningar, 

Eric en Monique

Reactie plaatsen

Reacties

Margreet Groeneveld
3 jaar geleden

Wat een leuke en duidelijke site. Goede info, links maar ook leuk geschreven!
Hartelijke groet, Margreet

Marco van Zundert
2 jaar geleden

Beste Eric en Monique. Wat een heerlijke website hebben jullie er van gemaakt. Staat echt heel veel nuttige informatie op. Leuk en herkenbaar om te lezen. Wijzelf zijn ook fervente Zweden gangers en ook wij roepen iedere keer weer; "zullen we". Maar het is iedere keer de onzekerheid die ons de das omdoet. Echter nu begint onze zoon van 20 ook te roepen dat hij weg wilt uit NL en wil verhuizen naar Zweden. Wij zijn inmiddels begonnen met een cursus Zweeds en ook wij zijn benieuwd waar dit toe gaat leiden. Wij steunen hem van harte als hij wel de stap durft te zetten. Suc6 daar en heel veel plezier in het mooie Zweden.

Peter Hendriks
een jaar geleden

Mooie site met veel informatie. Voor mensen die willen emigreren een bron van info.
Zelf inmiddels al 14 jaar in bezit van een huis in Zweden, voor vakantie en na mijn pensioen.
Med vänlig hälsning Peter