Een huisje erbij

Gepubliceerd op 17 november 2021 om 10:31

Voor deze website was ik het stuk aan het schrijven over onze zoektocht naar een huis in Zweden. Wij hebben ons huis gevonden via Hemnet.se, een Zweedse variant van Funda.nl. Zo kwam ik weer even op Hemnet terecht en was benieuwd wat er bij ons in de buurt zoal te koop stond. Min of meer toevallig kwam ik een advertentie tegen waar een voormalig vakantieparkje in de buurt te koop stond en waarvan de huisjes afzonderlijk aan particulieren werden verkocht. Het parkje ligt op 15 minuten rijden bij ons vandaan en klonk interessant genoeg om eens een kijkje te nemen. Hoe langer we erover dachten hoe meer het ons aansprak; een huisje waar familie en vrienden kunnen verblijven, wat we kunnen verhuren via Airbnb en wat wellicht ook nog een goede investering is voor later.

Bij de huisjes aangekomen zien we dat de huisjes tegen een heuvel aan liggen en er een schitterend uitzicht is over het meer (Viken) waar wij zelf bij in de buurt wonen. Vanaf het park loop je zo het bos in en er is een supermarkt dichtbij. Er zijn huisjes van verschillende groottes en ook de staat van de huisjes is verschillend. We hebben een goede eerste indruk en al pratende worden we steeds enthousiaster over het idee. Na het nog een keer met vrienden te hebben bekeken, die ook enthousiast waren, kijken we samen met een makelaar naar 3 huisjes die onze voorkeur hebben. Eén huisje springt eruit. Het is aan de binnenkant recentelijk opgeknapt, er zit een nieuwe badkamer en keuken in en alle ramen zijn vernieuwd met kunststof kozijnen. In de woonkamer zit een groot raam wat de kamer lekker licht maakt. Aan de buitenkant moet nog het een en ander gedaan worden, maar dat zien we wel zitten. We beslissen ter plekke om het te kopen en een uur later zitten we bij de makelaar om het koopcontract te tekenen.

In december heeft de sleuteloverdracht plaatsgevonden en zijn we officieel eigenaar van een vakantiehuisje. Het huisje is voorzien van elektrische kachels, een keuken met keramische kookplaat, heet water uit de kraan en een badkamer met toilet en douche. Het is dus een stuk luxer dan ons eigen huis. En ik moet bekennen dat het heerlijk was om weer eens ‘normaal’ te kunnen douchen. Het huisje is inmiddels volledig schoongemaakt en ingericht en staat sinds begin van deze maand op Airbnb.

Een stukje historie over het vakantiepark Källebacken

Ons huisje staat op het voormalig vakantiepark Källebacken. Het vakantieparkje kreeg in de jaren 60/70 vorm. Historisch gezien hadden de eigenaren een kleine skipiste met een lift in het gebied. De restanten van de lift en het lifthuisje zijn nog op het terrein terug te vinden. Tot eind 2015 is dit vakantiepark (met 22 huisjes) geopend geweest. In 2016 hebben de huisjes dienst gedaan als tijdelijk asielzoekerscentrum. In het najaar van 2016 nam de behoefte aan plaatsen voor asielzoekers af en is, zover ik kan terugvinden, het park leeg komen te staan. Voordat de huisjes van het park afzonderlijk te koop werden gezet is het vakantiepark in 2020 gebruikt als een van de film locaties voor de film ‘Sune - Uppdrag: Midsommar’ (Sune – opdracht Midsommar).  

Sune Andersson is een fictief persoon, gecreëerd in 1983 door Anders Jacobsson en Sören Olsson. Er zijn al vele Sune films en series verschenen. Sune – Uppdrag: Midsommar is de nieuwste film en komt uit in juni 2021. De korte samenvatting van de film is als volgt: ‘De familie Andersson en de familie Blixt gaan naar Karins tante Hulda en vieren Midzomer. Maar vlak voordat ze vertrekken, belandt Sophie bij Sune! De ramp is een feit. Sune besluit Sophie terug te winnen door met haar een echt romantische midzomer te vieren - net zoals mama en papa dat 20 jaar geleden deden. Maar de vraag is of Sune er teveel aan denkt dat alles goed op zijn manier is, en vergeet dat niet iedereen zoals hij denkt ...’

En sinds augustus 2020 staan (bijna) alle huisjes van het vakantiepark afzonderlijk te koop. De meeste huisjes zijn inmiddels verkocht en we zijn benieuwd hoe het park zich nu verder gaat ontwikkelen. Wij hebben er in ieder geval een leuk projectje bij en kijken er naar uit om onze eerste gasten te verwelkomen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.