5 maanden later...

Gepubliceerd op 26 november 2021 om 12:30

Het is vandaag precies 5 maanden geleden dat ik voor het laatst een blog heb geschreven. Hoogste tijd voor een update.

Afgelopen zomer hebben we niet stil gezet. Ons 2e huisje wat we via AirBnb verhuren zat de gehele zomer volgeboekt. Daarnaast waren we ook aan het werk en kregen we verschillende bezoeken uit Nederland. Ondertussen waren we inmiddels ook begonnen met een nieuw groot project; het aanleggen van water en een afvoer.

Toen we ons huis kochten was er nog geen afvoersysteem aanwezig en het water haalden we uit een gegraven put. Tijdens de hete zomer van 2018 hadden we al ervaren dat het water in de put op dat moment erg laag kwam te staan. Om te voorkomen dat we in de zomer ooit zonder water komen te zitten hebben we daarom besloten om een nieuwe waterbron te laten boren. Dit hebben we tegelijk gedaan met het ingraven van een septic tank, zodat we de water- en afvoerleidingen in één keer onder het huis konden gaan leggen.

We hadden in het begin geen idee hoe we dit project moesten gaan aanpakken en wat er allemaal bij kwam kijken. Gaande weg werd alles steeds duidelijker en we hebben het proces wat wij hebben gevolgd op de website beschreven.

Inmiddels hebben we stromend koud water binnen en hebben we een badkamertje met douche en wc gemaakt. De volgende stap is het verkrijgen van warm water. De plannen hiervoor zijn rond en we zijn benieuwd of we dit, in ieder geval gedeeltelijk, voor het einde van het jaar gerealiseerd kunnen krijgen.

Wordt vervolgd.

Lees op deze pagina het proces wat tot nu toe hebben doorlopen en welke stappen wij hebben genomen.

En tot slot nog een kleine foto impressie van het project tot dusver:

De septic tank is ingegraven en de leidingen van de afvoer zijn tot aan het huis gelegd. 


Vanuit de septic tank gaat het water naar het infiltratie bed. In ons geval ligt deze hoog boven de grond door het hoge grondwaterniveau. 


De nieuwe waterbron is geboord en er zijn waterleidingen gelegd vanaf de nieuwe bron tot aan het huis.


Via een gat in de vloer hebben we een kruipruimte gecreëerd door heel veel stenen en zand onder het huis vandaan te halen. Daarna konden de afvoer- en waterleidingen worden gelegd. En de oude hal is omgetoverd naar een kleine badkamer. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.